Veelgestelde vragen


Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Klik op de vraag om het antwoord te lezen.

Wat is een inwonerpanel?

In een inwonerpanel denken inwoners van een gemeente mee over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn. Via het inwonerpanel Zwartewaterland Spreekt kunt u ongeveer vier keer per jaar aangeven wat u als inwoner van de gemeente Zwartewaterland belangrijk vindt.

Waarom heeft mijn gemeente een inwonerpanel?

Gemeente Zwartewaterland wil dichtbij haar inwoners staan en weten wat voor hen belangrijk is. Om dat beter voor elkaar te krijgen, is het panel Zwartewaterland Spreekt gestart. Dit panel bestaat uit inwoners die bereid zijn om regelmatig mee te denken over zaken die inwoners binnen de gemeente aangaan.

Wie kan zich aanmelden voor Zwartewaterland Spreekt?

Iedereen die 16 jaar of ouder is en woont, werkt en/of recreëert in de gemeente Zwartewaterland.

Hoe wordt mijn privacy en anonimiteit beschermd?

Uw gegevens worden alleen gebruikt voor Zwartewaterland Spreekt en worden nooit aan anderen verstrekt. Uw antwoorden worden volledig anoniem verwerkt. Het onafhankelijke onderzoek- & adviesbureau Moventem beheert het panel voor de gemeente Zwartewaterland en gebruikt daarbij de Gedragscode voor Onderzoek en Statistiek en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Hoe vaak kan ik meedoen aan een onderzoek?

U kunt zo vaak mee doen als u wilt. Ieder jaar vinden ongeveer 4 onderzoeken plaats. Per onderzoek beslist u of u meedoet.

Hoe lang duurt het invullen van een vragenlijst?

Het invullen van de vragenlijst verschilt per keer. Meestal duurt het ongeveer tien minuten. In elke uitnodiging voor een onderzoek laten we weten hoe lang het invullen ongeveer duurt.

Hoe kan ik me aanmelden?

Door in het menu bovenaan deze website ‘Aanmelden’ te klikken. Daar maakt u makkelijk een profiel aan. Aanmelden is gratis.

Ik heb geen e-mailadres of internet. Wat nu?

U kunt meedoen via een vragenlijst op papier. Geef uw adres door via telefoonnummer 0800 1904 (onderzoek- en adviesbureau Moventem). U ontvangt dan uw vragenlijst per post. Die kunt u met de pen invullen en gratis terugsturen.

Ik heb me aangemeld. Hoe doe ik mee aan een onderzoek?

U krijgt automatisch een uitnodiging voor Zwartewaterland Spreekt op het e-mailadres dat u heeft opgegeven bij uw aanmelding voor het inwonerpanel. De vragenlijst kunt u invullen op uw computer, tablet of smartphone. U kiest zelf per onderzoek of u meedoet. Doet u mee met een vragenlijst op papier, dan vindt u die vanzelf in uw brievenbus.

Wat wordt er gedaan met de resultaten van een onderzoek?

Het inwonerspanel Zwartewaterland Spreekt wordt door het onafhankelijke onderzoek- & adviesbureau Moventem op de hoogte gebracht van de uitkomsten van een onderzoek. De onderzoeksresultaten worden onder andere gebruikt als input voor beleid. U wordt op de hoogte gebracht van de resultaten van het onderzoek en wat gemeente Zwartewaterland met de resultaten gaat doen.

Waar kan ik de resultaten van een onderzoek vinden?

Na elk onderzoek ontvangt u een e-mail met een samenvatting van de meest opvallende resultaten én een beschrijving van wat er met de resultaten wordt gedaan. De resultaten vindt u ook op de resultatenpagina van deze website.

Ik weet mijn gebruikersnaam en/of wachtwoord niet meer. Wat nu?

Klik op ‘Inloggen’ bovenaan deze website. Onder het inlogscherm staat een link met wat u kunt doen als u uw gebruikersnaam en/of wachtwoord niet meer weet.

Ik heb een nieuw e-mailadres. Hoe kan ik mijn e-mailadres aanpassen?

Log in via ‘Inloggen’ bovenaan de website met jouw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik op de pagina ‘Persoonlijk’ op uw e-mailadres. Pas uw e-mailadres aan volgens de uitleg.

Hoe kan ik mij afmelden?

Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord via de pagina ‘Inloggen’ bovenaan deze website. Klik op de pagina ‘Uitschrijven’ op de knop ‘Uitschrijven’ en volg de uitleg. Afmelden voor de papieren vragenlijst kan via telefoonnummer 0800 1904 (onderzoek- en adviesbureau Moventem).

Ik heb een andere vraag. Wat nu?

Klik dan op 'Contact' om uw vraag te stellen. U krijgt zo snel mogelijk een reactie.